Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 20 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 garlic cloves
- 100 g soy sauce
- 50 g honey
- 1 - 2 tsp toasted sesame oil to taste
- 25 g barbecue sauce
- 1 pinch ground black pepper
Chicken and rice
- 800 g skinless chicken breast fillets, cut into cubes (2-3 cm)
- 400 g mixed capsicums (eg red, yellow, green) deseeded and cut into pieces (2-3cm)
- 1 tsp Vegetable stock paste (refer to the recipe in The Basic Cookbook)
- ½ tsp salt
- 300 g long grain white rice
- 1000 g water
- 2 tbsp cornflour (starch)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1708 kJ / 408 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r156328