Wersje kompatybilne
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinated chicken skewers
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground sweet paprika
- 1 tsp ground allspice (see Tips)
- 450 g skinless chicken breast fillets, cut into long thin strips (5 mm thick, 2 cm wide)
- 6 - 8 cherry tomatoes (opcjonalnie)
- 50 g brown onion
- 60 g tomato paste
- 4 - 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 80 g water
- 20 g vinegar
Salad dressing
- 50 g cherry tomato, cut into halves
- 15 g white wine vinegar
- 20 g olive oil
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper (opcjonalnie)
- 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
Steamed chicken skewers, cumin rice and warm vegetable salad
- 200 g basmati rice
- 1700 g water
- 120 g carrots, cut into pieces
- 1 tsp cumin seeds (opcjonalnie)
- 1 ½ tsp salt
- 600 g mixed vegetables (e.g. capsicum, eggplant, zucchini, cauliflower, broccoli, asparagus), cut into pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1801 kJ / 431 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r156327