Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de lait
- ½ cube de levure fraîche (20 g)
- 60 g de sucre
-
20
g de sucre vanillé, maison
lub 1 sachet de sucre vanillé - 370 g de farine, et un peu pour la pâte
- 40 g de beurre, en morceaux
- 1 œuf
- ½ c. à café de sel
- de l’huile pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r155592