Urządzenia i Akcesoria
Osterkränzchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 Stück
Składniki
-
Milch und etwas mehr zum Bestreichen120 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen450 g
-
Salz1 Prise
-
Zitronenschale abgerieben1 TL
-
Crème fraîche150 g
-
Butter weich, in Stücken70 g
-
Eigelb1
-
Hagelzucker zum Bestreuen2 - 3 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
13 g
Kalorie
2769 kJ /
662 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
98 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen zu Ostern
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy