Urządzenia i Akcesoria
Schoko-Keks-Torte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 Stücke
Składniki
Brownieboden
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Mandeln150 g
-
Zucker250 g
-
Mehl50 g
-
Kakao80 g
-
Eier3
-
Salz1 Prise
Belag
-
Schoko-Doppelkekse mit weißer Cremefüllung (z. B. Oreos®)45 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Sahnesteif2 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken50 g
-
Himbeeren100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
2395 kJ /
572 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchenspass!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy