Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitroulade
- 1 Prise Salz
- 1 TL Backpulver
- 100 g Weizenmehl, universal
- 100 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 4 Eier (Größe M)
- 1 TL Vanillezucker
- 180 - 200 g Orangenmarmelade
- 10 g Feinkristallzucker (ca. 1 EL)
Mürbteigboden
- 60 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 160 g Weizenmehl, universal
- 15 g Kakaopulver (ca. 2 EL)
- 1 Ei (Größe M)
- 80 g Butter, in Stücken, kalt
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 60 g Orangenmarmelade (ca. 2-3 EL)
Sauerrahmcreme und Fertigstellung
- 6 Gelatineblätter
- 400 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 1 Päckchen Sahnesteif
- 40 g Orangensaft, frisch gepresst
- 20 g Orangenlikör
- 2 EL geriebene Orangenschale
- 500 g Sauerrahm
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 80 g Feinkristallzucker
- 250 g Topfen
- ¼ TL Vanille, gemahlen
- 30 - 40 g Orangenmarmelade
- kandierte Orangenschalen zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2433 kJ / 581 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r152678