Zuppa di pollo alla messicana
TM6 TM5

Zuppa di pollo alla messicana

3.9 (20 ocen)

Składniki

  • 150 g di cipolla in quarti
  • 100 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm circa)
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 400 g di acqua
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 200 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
  • 150 g di piselli surgelati
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di petto di pollo a tocchetti (2 cm circa)
  • 2 peperoncini jalapeño in salamoia, sgocciolati e a tocchetti
  • olio extravergine di oliva, a piacere
  • 1 avocado, sbucciato e a fettine (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
795 kJ / 190 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
12.2 g
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r151970