红豆松糕
TM6 TM5

红豆松糕

2.9 (10 ocen)

Składniki

红豆沙

  • 150 克 干燥红豆 ,浸泡4-24小时
  • 850 克 水
  • 50 克 红糖

松糕

  • 100 克 粘米粉 (见要诀)
  • 125 克 糯米粉
    lub 125 克 糯米粉
  • 60 克 糖粉
  • 75 克 牛奶
  • 15 克 果干 (如:葡萄干、杏桃干),切小块
  • 1000 克 水

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1318 kJ / 314 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
66 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r151837