Urządzenia i Akcesoria
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
Pampuchy
-
120 g mleka
-
30 g cukru
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g masła, niesolonego
-
280 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki soli
-
1 jajko
-
masło do natłuszczenia
-
16 kostek czekolady mlecznej (ok. 100 g)
-
500 g wody
Sos wiśniowy
-
600 g wiśni, mrożonych, bez pestek, uprzednio rozmrożonych600 g wiśni, świeżych bez pestek
-
10 - 15 g skrobi kukurydzianej
-
30 - 40 g cukru do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4 g
Kalorie
663 kJ /
158 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
26 g