Urządzenia i Akcesoria
Pulpety perłowe z ryżem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
32 sztuki
Składniki
-
200 g ryżu do sushi200 g ryżu białego, kleistego
-
350 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego 5 cm kawałki (patrz warianty)
-
woda do namoczenia ryżu
-
10 g grzybów shiitake, suszonych, (ok. 50 g)3 - 4 grzyby shiitake, świeże (ok. 50 g)
-
25 g marchewki
-
20 g rzodkiewki, bez skóry, pokrojonej w ćwiartki20 g kasztanów wodnych, świeżych bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
20 g cebuli dymki pokrojonej w 2 cm kawałki
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
20 g sosu sojowego
-
600 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.6 g
Kalorie
347.2 kJ /
83 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
5.8 g