Urządzenia i Akcesoria
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
10 - 15 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
220 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
45 g oliwy z oliwek
-
1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
150 g białego wina, wytrawnego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
935 kJ /
223 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
5 g