Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
40 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
60 g marmolady pomarańczowej60 g marmolady z gorzkich pomarańczy
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g octu balsamicznego
-
50 g czerwonego wina50 g wina Porto
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego1 łyżeczka tymianku, świeżego tylko liście
-
¾ łyżeczki soli plus 1-2 szczypty
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
-
2 piersi z kaczki, bez skóry, bez kości (ok. 150-200 g każda, patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
350 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
150 - 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej150 - 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
-
120 g mleka
-
30 g masła
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
48.6 g
Kalorie
3678.2 kJ /
879.1 kcal
Tłuszcz
42.5 g
Błonnik
6.9 g
Węglowodany
69.8 g