Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lentejas secas (pardina o castellanas)
- 3 cucharaditas colmadas de semillas de comino (10 g)
- 4 cucharaditas colmadas de semillas de cilantro (10 g)
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 30 g de cilantro fresco y algo más para decorar
-
50
g de coco fresco pelado en trozos (2-3 cm)
(opcjonalnie)
lub 3 cucharadas colmadas de coco rallado en trozos (2-3 cm) (opcjonalnie) - 80 g de mantequilla en trozos
- 300 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
-
½ - ¾
de cucharadita de cayena molida
lub 1 - 2 chiles verdes frescos - 1000 - 1200 g de calabaza en 8 trozos sin semillas y con piel
- 1000 g de agua
- 250 - 300 g de pimiento rojo asado en conserva en trozos (1-2 cm)
- 130 g de crème fraîche (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1504 kJ / 358 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r151493