Wersje kompatybilne
Cuscús con albaricoques, avellanas y queso feta con verduras
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de avellanas
- 150 g de orejones de albaricoque
- 300 g de cebolla en cuartos
- 20 g dientes de ajo
- 60 g de aceite de oliva y algo más para servir
- ½ cucharadita de sal
- 200 g de cuscús
-
1
cucharadita colmada de concentrado de caldo de verduras casero
lub 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l.) desmenuzada - 600 g de agua
- 200 g de zanahorias en rodajas (5 mm)
- 200 g de calabacín en rodajas (7-10 mm)
- 150 g de pimiento rojo en trozos (2 cm)
- 100 g de guisantes congelados
- 200 g de queso feta en dados pequeños (5 mm)
- 2 cucharaditas de perejil fresco picado para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2607 kJ / 622 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 12.4 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r151492