Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ñoquis de hierbas
- 10 - 15 g de hierbas frescas variadas (por ej. albahaca, perejil, cebollino, solo las hojas)
- 200 g de leche
- 60 g de mantequilla en trozos y algo más para engrasar
- ¾ de cucharadita de sal
- ¼ de cucharadita de nuez moscada molida (opcjonalnie)
- 150 g de sémola de trigo
- 1 huevo
Sopa de remolacha
-
500
g de remolacha fresca pelada y en trozos
lub 500 g de remolacha cocida pelada y en trozos - 700 g de agua
- 150 g de vino blanco
-
2
cucharaditas colmadas de concentrado de caldo de verduras casero
lub 2 pastillas de caldo de verduras (para 0,5 l) - 25 g de harina
- ½ - 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 100 g de nata
- 1 cucharada de vinagre de vino blanco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r151462