Wersje kompatybilne
Spiedini di pollo con riso al cumino e insalata tiepida di verdure
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiedini di pollo marinati
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di paprica dolce
- 1 cucchiaino di pepe di Giamaica (pimento) in polvere (vedere consigli)
- 450 g di filetti di petto di pollo, senza pelle, a striscioline lunghe (0.5 cm spessore, 2 cm larghezza)
- 6 - 8 pomodorini a grappolo (opcjonalnie)
- 50 g di cipolla
-
60
g di concentrato di pomodoro
lub 60 g di ketchup - 4 - 6 rametti di prezzemolo, le foglioline
- 80 g di acqua
- 20 g di aceto
Condimento
- 50 g di pomodorini, a metà
- 15 g di aceto di vino
- 20 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco (opcjonalnie)
- 2 - 3 rametti di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
Spiedini di pollo, riso al cumino e insalata tiepida di verdure
- 200 g di riso basmati
- 1700 g di acqua
- 120 g di carote, a pezzi
- 1 cucchiaino di semi di cumino (opcjonalnie)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 600 g di verdure miste (es. peperoni, melanzane, zucchine, cavolfiori, broccoli, asparagi), a pezzi (3 cm)
- 100 g di foglie di lattuga verde (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1801 kJ / 431 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r151297