Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les boulettes aux herbes
- 10 - 15 g d'herbes aromatiques fraîches (par ex. basilic, persil, ail sauvage, cerfeuil), équeutées
- 200 g de lait
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- ¾ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
- 150 g de semoule de blé dur
- beurre, pour beurrer
- 1 œuf
La soupe de betterave
-
500
g de betterave crue, épluchée et coupée en morceaux
lub 500 g de betterave cuite, coupée en morceaux - 700 g d'eau
- 150 g de vin blanc
-
2
c. à café bombées de fond de légumes maison
lub 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5 l) - 25 g de farine
- ½ - 1 c. à café de sel
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 pincée de poivre noir moulu
- 100 g de crème
- 1 c. à soupe de vinaigre de vin blanc (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r151080