蒸全麥麵包
TM5 TM6

蒸全麥麵包

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 1 大匙 奶油 ,刷油用
  • 2 大匙 粗粒小麥粉 ,撒粉用
    lub 2 大匙 即溶燕麥片 和亞麻籽,撒粉用
  • 250 克 斯佩爾特小麥
    lub 250 克 小麥穀粒
  • 1250 克 水
  • 10 克 黑糖蜜 (opcjonalnie)
    lub 10 克 蜂蜜 (opcjonalnie)
  • 2 茶匙 乾酵母粉 (8克)
    lub 20 克 新鮮酵母 ,剝碎
  • 50 克 高筋麵粉 ,需多備一些撒粉用
  • 10 克 義大利黑醋
  • 1 茶匙 鹽
  • 100 克 葵花籽
    lub 60 - 80 克 綜合種籽 (如:南瓜籽、亞麻籽)

Wartości odżywcze
na 1 片
Kalorie
409 kJ / 98 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r151002