甜菜根濃湯佐香料丸
TM5 TM6

甜菜根濃湯佐香料丸

5.0 (1 ocena)

Składniki

香料丸

  • 10 - 15 克 新鮮綜合香草 (如:羅勒、巴西利),只取葉子
  • 200 克 牛奶
  • 60 克 奶油 ,切塊,需多備刷油用
  • ¾ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 肉豆蔻粉 (opcjonalnie)
  • 150 克 粗粒小麥粉
  • 1 顆 蛋 (每顆重約53-63克)

甜菜根濃湯

  • 500 克 甜菜根 ,去皮、切塊
    lub 500 克 罐裝熟甜菜根 ,去皮、切塊
  • 700 克 水
  • 150 克 白酒
  • 2 滿茶匙 自製蔬菜高湯醬
    lub 2 塊 蔬菜高湯塊
  • 25 克 麵粉 (中筋麵粉)
  • ½ - 1 茶匙 鹽
  • 2 小撮 肉豆蔻粉
  • 1 小撮 黑胡椒粉
  • 100 克 鮮奶油
  • 1 大匙 白葡萄酒醋 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1386 kJ / 331 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r150962