Layered lamb curry
TM6 TM5 TM31

Layered lamb curry

3.7 (15 ocen)

Składniki

Sri Lankan curry powder

  • 25 g coriander seeds
  • 10 g cumin seeds
  • ¾ tsp fenugreek seeds
  • 1 tsp fennel seeds
  • ½ cinnamon quill
  • ¼ tsp whole cloves
  • ¼ tsp cardamom seeds (see Tips)
  • ¼ tsp black mustard seeds
  • ½ tsp black peppercorns
  • 2 sprigs fresh curry leaves

Lamb curry

  • 350 - 400 g lamb backstrap
  • 200 g tri-colour quinoa
  • 400 g water, plus extra for soaking
  • 360 g brown onions, cut into quarters
  • 2 garlic cloves
  • 1 cm piece fresh ginger, peeled
  • 20 g coconut oil
  • 1 - 2 dried red chillies, trimmed and cut into halves
  • 4 cardamom pods, crushed
  • 1 sprig fresh curry leaves, leaves only
  • ½ tsp paprika
  • ¼ - 1 tsp chilli powder (optional)
  • ¼ tsp ground turmeric
  • 2 stalks fresh lemongrass, bruised and cut into halves
  • salt, to taste
  • 350 g pumpkin, peeled and cut into pieces (2 cm)
  • 200 g cherry tomatoes, cut into halves
  • 100 g frozen baby peas
  • 270 g coconut milk

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2668 kJ / 635.3 kcal
Białko
43.5 g
Węglowodany
49.6 g
Tłuszcz
26.7 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Błonnik
13.8 g
Sód
238.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r150492