Urządzenia i Akcesoria
Gorąca czekolada z kardamonem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cukru
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
3 - 4 łyżeczki kardamonu, mielonego
-
450 g mleka
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na 2-3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
1498 kJ /
358 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GORĄCA CZEKOLADA
10 Przepisów
Polska
Polska