Urządzenia i Akcesoria
Rolada szpinakowa z łososiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
-
4 jajka
-
200 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego, odciśniętego z wody (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
350 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
20 - 25 g chrzanu, tartego
-
300 g wędzonego łososia w plastrach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
553.5 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
578.2 kJ /
138.1 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
1.8 g