Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek

Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek

4.0 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 150 g śliwek suszonych, bez pestek
  • 1 łyżeczka miodu
  • ½ - 1 płaska łyżeczka pasty chili
    ½ - 1 płaska łyżeczka chili, mielonego
  • 1 płaska łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1000 g filetów z ryby o białym mięsie np. mintaja, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
    1000 g filetów z ryby o białym mięsie, np. mintaja, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odciśniętych z wody, pokrojonych na kawałki
  • 2 jajka
  • 30 - 40 g kaszy manny
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g boczku wędzonego, surowego, w plastrach

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 217 kcal / 907.9 kJ
Białko 20.6 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 368.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji