
Urządzenia i Akcesoria
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
150 g śliwek suszonych, bez pestek
-
1 łyżeczka miodu
-
½ - 1 płaska łyżeczka pasty chili
-
1 płaska łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g filetów z ryby o białym mięsie np. mintaja, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
-
2 jajka
-
30 - 40 g kaszy manny
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g boczku wędzonego, surowego, w plastrach
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
217 kcal /
907.9 kJ
Białko
20.6 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
368.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska