Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fleischbällchen
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 1 - 2 rote Chilischoten, frisch, entkernt, nach Geschmack
- 20 g Kapern, eingelegt
- 40 g Pinienkerne
- 400 - 500 g Faschiertes (vom Rind)
- 1 Ei
- 40 g Semmelbrösel
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen
Gemüse-Sugo und Fertigstellung
- 40 - 50 g Schalotten, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 4 Stück Sardellenfilets, in Öl eingelegt
- 20 g Olivenöl
- 2 Dosen stückige Tomaten (ca. 800 g)
- 200 g Wasser
- 10 g Tomatenmark
- 1 TL Salz, etwas mehr für das Gemüse
- 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Zucker
- 80 g geräucherter Bauchspeck, in dünnen Scheiben
- 3 EL Olivenöl
- 300 g Fenchelknollen
- 150 g Zucchini
- 400 g grüner Spargel
- 100 g schwarze Oliven, entkernt
- 150 g Cherrytomaten
- 500 g Spaghetti, getrocknet
- frisches Basilikum, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3346 kJ / 799 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r149940