Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 粉丝, 在水中泡软沥干后约重150克
- 250 克 蛤蜊, 提前泡水吐沙
- 10 克 料酒
- 1 支 新鲜小米椒, 去籽
- 15 克 蚝油
- 15 克 蒜头, 切末
- 10 克 生抽
- 10 克 姜, 切片
- 10 克 油
- 2 支 葱, 切段
- 500 克 水, 蒸煮用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 431 kJ / 103 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r148612