Urządzenia i Akcesoria
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Krem śmietankowy
-
10 g żelatyny w proszku
-
30 g wody
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
300 g jogurtu naturalnego
-
250 g sera mascarpone, śmietankowego, podzielonego na kawałki250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
50 - 60 g cukru pudru
Sos z owoców leśnych
-
300 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych
-
50 g soku jabłkowego50 g białego wina, wytrawnego
-
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki goździków, mielonych (opcjonalnie)
-
50 g cukru
-
owoce leśne, mieszane, świeże do dekoracji
-
mięta pieprzowa, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
144.7 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1179.7 kJ /
281.9 kcal
Tłuszcz
21.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska