菜肉鍋貼
TM5 TM6

菜肉鍋貼

4.3 (6 ocen)

Składniki

鍋貼皮

  • 160 克 中筋麵粉
  • 75 - 85 克 水
  • ¼ 茶匙 鹽

內餡

  • 20 克 蔥 ,切段(約2公分)
  • 15 克 薑 ,切片
  • 120 克 高麗菜葉 ,切塊(約3公分)
  • 250 克 豬絞肉
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 2 茶匙 蠔油
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 3 茶匙 白芝麻油

菜肉鍋貼

  • 中筋麵粉 ,少許,撒粉用
  • 20 克 水 ,多備一些黏麵皮用
  • 1 大匙 油

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
242.7 kJ / 58 kcal
Białko
3.1 g
Węglowodany
5.7 g
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r146965