Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cannelloni
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 onion, halved (approx.150 g)
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
-
100
g prosciutto, cut in pieces
lub 100 g chorizo, casing removed and cut in pieces - 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 500 g pork mince
- 1 tsp sweet paprika
- 50 g breadcrumbs
- 1 large egg
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 18 - 22 cannelloni (large, dried, cylindrical egg pasta)
Vegetable Sauce
- 1 garlic clove
- 1 onion, halved (approx. 150 g)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 sprigs fresh oregano, leaves only
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 celery stalk, quartered
- 100 g sweet potatoes, peeled and cut in pieces (4-5 cm)
- 1 carrot, quartered
- 100 g courgettes, quartered
- 100 g red peppers, deseeded and quartered
-
80
g white wine
lub 80 g red wine - ½ tsp dried fennel seeds
- 1 tsp vegetable stock paste (see tips)
-
400
g tinned whole tomatoes
lub 400 g tomato passata
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2274 kJ / 541 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r146920