Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette
- 200 g di peperoni rossi a pezzi (3x3 cm circa)
- 80 g di cipolla dorata in quarti
- ½ spicchio di aglio, senza anima
-
½
cucchiaino di semi di coriandolo
lub 1 pizzico di coriandolo in polvere - 3 foglie di menta fresca, lavate
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 550 g di carne trita di maiale
- 1 pizzico di sale
- 20 g di pangrattato
- 15 g di latte
- 500 g di acqua
Salsa al curry
- 300 g di acqua di cottura
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di farina tipo 00
- 3 cucchiaini di curry in polvere
- ½ cucchiaino di zucchero di canna
- 50 g di yogurt bianco, non zuccherato
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r144499