Kapuśniak zabielany z ziemniakami

Kapuśniak zabielany z ziemniakami

3.8 278 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 400 g kapusty kiszonej
  • 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1030 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
    ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki kminku, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 600 g ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
  • 30 g mąki pszennej
  • 200 g śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 219 kcal / 916 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 853 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji