
Urządzenia i Akcesoria
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
400 g kapusty kiszonej
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 łyżki oleju słonecznikowego
-
1030 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
600 g ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
-
30 g mąki pszennej
-
200 g śmietany, 18% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
219 kcal /
916 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
853 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska