Urządzenia i Akcesoria
White chocolate mousse cups
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
20 portions
Składniki
Sponge
-
eggs3
-
caster sugar100 g
-
self-raising flour100 g
Strawberry purée
-
frozen strawberries400 g
-
caster sugar2 tsp
Mousse
-
coconut milk160 g
-
gelatine powder1 ½ tsp
-
white chocolate broken into pieces250 g
-
cream cheese80 g
-
thickened cream (see Tips)450 g
Assembly
-
fresh strawberries cut into slices, for garnishing200 g
-
fairy floss (optional), for decorating
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
82 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
960.4 kJ /
228.7 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
18.7 g