Wersje kompatybilne
Fingers de mozzarella light con salsa de yogur
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fingers de mozzarella
- 500 g de mozzarella light de barra (en bastones de aprox. 1,5 x 8 cm)
- 20 g de tomates secos
- 1 cucharada de orégano seco
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- 50 g de maicena
- 60 g de pan rallado panko
- 1 huevo batido
- aceite en spray (opcjonalnie)
Salsa de yogur
- 200 g de yogur griego
- ½ cucharadita de ajo en polvo
- ½ cucharadita de perejil seco
- 20 g de zumo de limón
- 1 pellizco de pimienta molida
- 2 pellizcos de sal
- 8 ramitas de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1106 kJ / 265 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 16.07 g
- Tłuszcz
- 13.86 g
- Błonnik
- 0.57 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r140540