Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
500 g
Składniki
-
300 g kaszy gryczanej, niepalonej białej
-
70 g kaszy kukurydzianej, drobnej
-
180 g ryżu do sushi
-
50 g siemienia lnianego
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
-
50 g pestek dyni
-
1 płaska łyżka soli
-
2 łyżeczki cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
789.8 mg
Białko
16 g
Kalorie
2235 kJ /
533.8 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
9.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
97 g