Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grüne Curry-Paste
- 4 Knoblauchzehen
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Limette, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 - 2 frische Chilischoten, nach Geschmack entkernt (opcjonalnie)
- 25 g Koriander, frisch, ohne Stiele
- 15 g grüne Currypaste
- 30 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
Pilz-Gemüse-Curry
- 600 g Kokosmilch
- 60 g Sojasauce
- 20 g Speisestärke
- 10 g brauner Zucker
- 200 g frische Champignons, je nach Größe halbiert oder geviertelt
-
100
g Thai-Auberginen, in Stücken (2 cm)
lub 100 g Auberginen, in Stücken (2 cm) - 150 - 200 g Zucchini, in Stücken (2-3 cm)
-
100 - 150
g Zuckerschoten, schräg halbiert
lub 100 - 150 g grüne Bohnen, frisch, halbiert -
10
Blätter Kaffir-Limettenblätter, frisch
lub 10 Blätter Kaffir-Limettenblätter, getrocknet - 15 g Basilikumblätter, frisch (opcjonalnie)
- 30 g Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen, zum Garnieren (opcjonalnie)
- 10 g Koriander, abgezupft, zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1825 kJ / 436 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 943 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r139243