Erdäpfel-Spinat-Roulade

Erdäpfel-Spinat-Roulade

4.0 150 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1000 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)
    500 g
  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    180 g
  • Zwiebeln geviertelt
    200 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    4
  • frischer Babyspinat
    150 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Butter weich
    160 g
  • Öl zum Einfetten
  • Weizenmehl, griffig
    200 g
  • Weichweizengrieß
    50 g
  • Ei
    1
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Msp.

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 570 kcal / 2386 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji