Urządzenia i Akcesoria
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
Ciasta czekoladowe
-
60 g masła
-
250 g cukru
-
8 jajek
-
170 g mąki pszennej
-
80 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
Solony sos karmelowy i bita śmietana
-
200 g masy kajmakowej
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka soli morskiej
-
600 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
282.8 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
2593.2 kJ /
619.8 kcal
Tłuszcz
46.3 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Węglowodany
46.9 g