Wersje kompatybilne
Kichererbsenbällchen mit Süßkartoffelpüree (vegan)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Cashewkerne, geröstet, gesalzen
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 240 g Kichererbsen, gewaschen und abgetropft
- 330 g vegane Sahne
- 60 g Weizenmehl, griffig
- 100 g Semmelbrösel, vegan
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipps)
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- 600 g Süßkartoffeln, geschält, in Stücken
- 200 g Wasser
- ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan)
- 500 g Rapsöl zum Ausbacken
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2949 kJ / 705 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1108 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r136839