Urządzenia i Akcesoria
Tarta z winogronami i galaretką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
10 porcji
Składniki
Kakaowy spód
-
130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
185 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
60 g cukru pudru
-
25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
Galaretka porzeczkowa
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
300 g nektaru z czarnej porzeczki
Krem śmietankowy z mascarpone
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
200 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
40 g cukru pudru
-
3 łyżki powideł śliwkowych
-
220 g ciemnych winogron bezpestkowych, przekrojonych na pół
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
109.2 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1655.8 kJ /
395.7 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
15.6 g
Węglowodany
37.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska