Wersje kompatybilne
Karotten-Curry-Hirse mit Vogerlsalat und Buttermilch-Feta-Dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Feta, in Stücken
- 200 g Buttermilch
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 100 g Hirse
- 450 g Wasser
- ½ TL Currypulver
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 500 g Karotten
- 120 g Frühlingszwiebeln
- 1 Apfel (ca. 130 g), in Stücken
- 1 EL Rosinen (ca. 15 g)
- 10 g Apfelessig
- 20 g Olivenöl
-
½
TL Muskatblüte (Macis), gemahlen
lub 1 - 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen - 100 g Vogerlsalat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1612 kJ / 386 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r135064