Eierschwammerlstrudel mit Paprikadip

Eierschwammerlstrudel mit Paprikadip

4.2 39 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

Strudelteig
  • Dinkelmehl, glatt
    125 g
  • Rapsöl zum Bestreichen
  • Wasser lauwarm
    50 g
  • Essig
    1 EL
  • Salz
    ½ TL
Eierschwammerlfülle
  • Erdäpfel, speckig in Stücken (ca. 4 cm)
    400 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Butter
    20 g
  • frische Eierschwammerl große Schwammerl halbiert
    400 g
  • Salz nach Geschmack (siehe Tipp)
    1 ½ - 2 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Msp.
  • Speckwürfel (opcjonalnie)
    100 g
Fertigstellung und Paprikadip
  • Butter
    2 EL
  • Dinkelmehl, glatt für die Arbeitsfläche
  • rote Paprika in Stücken
    70 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    2 Stängel
  • Sauerrahm
    200 g
  • Crème fraîche
    100 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 Spritzer
  • Paprikapulver, edelsüß
    ½ TL
  • Chili, getrocknet
    1 Prise
  • Salz
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 583 kcal / 2444 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji