
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
200 g pomidorów malinowych pokrojonych w 3 cm kostkę
-
200 g zielonych pomidorów pokrojonych w 3 cm kostkę
-
250 g żółtych pomidorów pokrojonych w 3 cm kostkę
-
150 g pomidorków koktajlowych czerwonych, przekrojonych na pół
-
100 g pomidorków koktajlowych żółtych, przekrojonych na pół
-
50 g oliwy z oliwek
-
30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
20 g orzeszków piniowych
-
20 g rukoli plus kilka liści do dekoracji
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g czarnych oliwek, bez pestek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
195 kcal /
807 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
5 g