Pomidory z nadzieniem z dorsza

Pomidory z nadzieniem z dorsza

3.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji

Składniki

Pomidory z nadzieniem z dorsza
  • 350 g filetów z dorsza, bez skóry świeżych
    350 g filetów z dorsza, bez skóry, mrożonych, rozmrożonych i odsączonych
  • 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 ½ łyżeczką soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody
  • 320 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 5 liści bazylii, świeżej
  • 6 pomidorów dużych, np. bawole serca lub malinowe
  • 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcja

Kalorie 122 kcal / 514 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji