Pomidory zapiekane pod kruszonką

Pomidory zapiekane pod kruszonką

3.9 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Nadzienie
  • 500 g pomidorów śliwkowych pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Kruszonka
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 120 g mąki pszennej
  • 120 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g orzeszków piniowych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 350 kcal / 1456 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji