Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 800 g chicken thigh fillets, each thigh cut into 8 pieces
- 30 g lemon juice
- ¼ tsp salt
- 150 g natural yoghurt
- 120 g tandoori paste (see Tips)
- oil, for greasing
Butter sauce
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 1 black cardamom pod
- 1 tsp fenugreek seeds
- 45 g ghee (see Tips)
- 1 - 2 brown onions (approx. 180 g), cut into halves
- 20 g ginger paste (see Tips)
- 10 g garlic paste (see Tips)
- 1 tsp salt
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (optional)
- 20 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves for garnishing (see Tips)
- 400 g canned whole tomatoes
- 70 g water
- 70 g cashews, plus extra for garnishing
- 40 g unsalted butter
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2545.7 kJ / 606 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.2 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 580.8 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r132121