Urządzenia i Akcesoria
Fried Cheese and Tomato Pizzas
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions
Składniki
Dough
-
water350 g
-
sugar1 tsp
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 tsp
-
oil for greasing
-
semolina300 g
-
strong white bread flour plus extra for flouring300 g
-
fine sea salt2 tsp
Topping
-
100 g Provolone (Italian cheese), cut in pieces (3-4 cm)pecorino cheese cut in pieces (3-4 cm)100 g
-
garlic clove1
-
extra virgin olive oil30 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
fresh basil leaves only2 sprigs
-
dried oregano1 tsp
-
oil for frying
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11 g
Kalorie
2121 kJ /
507 kcal
Tłuszcz
26.6 g
Błonnik
3.2 g
Węglowodany
59.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pizza
11 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia