Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette di salmone e Gruviera
- 80 g di pane bianco a pezzi
- 15 g di olio di oliva
- 50 g di burro a pezzi
- 350 g di patate a pasta farinosa, pelate, a dadini (1 cm)
- 50 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato fresco + q.b.
- 30 g di cipollotti a pezzi
- 350 g di filetti di salmone fresco senza pelle, a pezzi (3 cm)
- 80 g di Gruviera in 8 pezzi
Insalata
- 120 g di insalata mista a foglie piccole
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaio di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r130473