Urządzenia i Akcesoria
Mandel-Vanille-Torte
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
Mandelböden
-
Butter zum Einfetten
-
Mandeln, gehackt50 g
-
Mandeln220 g
-
Eier4
-
Eigelb3
-
Zucker250 g
-
Mehl30 g
-
Backpulver2 TL
-
Salz1 Prise
-
Zimt1 TL
Vanillecreme
-
Zucker140 g
-
Vanilleschote in Stücken1
-
Eiweiß3
-
Salz1 Prise
-
Butter weich, in Stücken100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
1648 kJ /
394 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
36 g