Urządzenia i Akcesoria
Mac and Cheese Muffins
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 portions
Składniki
-
non-stick spray oil to grease
-
4 oz aged yellow cheddar cheese, cubed (1 in.)white cheddar cheese cubed (1 in.)4 oz
-
Gruyère cheese cubed (1 in.)4 oz
-
water28 oz
-
elbow macaroni8 oz
-
unsalted butter divided1 ½ oz
-
cream cheese cubed (½ in.)4 oz
-
all-purpose flour1 oz
-
large egg (opcjonalnie)1
-
salt to taste1 tsp
-
freshly ground black pepper to taste1 tsp
-
white pepper to taste1 tsp
-
ground cayenne pepper (opcjonalnie) to taste⅛ tsp
-
whole milk10 oz
-
panko bread crumbs1 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
374.4 mg
Białko
9.4 g
Kalorie
994.9 kJ /
237.8 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
19.6 g