Urządzenia i Akcesoria
Vegetarian Chilli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions
Składniki
-
cinnamon stick½
-
black peppercorns½ tsp
-
coriander seeds1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
carrot (approx. 100 g), cut in pieces1
-
red pepper (approx. 150 g), cut in pieces1
-
fresh coriander leaves only5 sprigs
-
onion (approx. 150 g), quartered1
-
garlic cloves2
-
fresh bird's eye chillies deseeded if desired, to taste2 - 4
-
olive oil30 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
tinned cannellini beans rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
tinned kidney beans rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
tomato purée1 Tbsp
-
vegetable stock paste (see tip)2 Tbsp
-
dried chilli flakes½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
226.5 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
969.3 kJ /
231.7 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
34.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cookidoo® Served 2022
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Making Memories
25 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Take A Break
14 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Vegetarian Cooking
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Your Cookidoo® 2025: Veggie Lover
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Your First Month Mixing
55 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia