Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cinnamon stick
- ½ tsp black peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 carrot (approx. 100 g), cut in pieces
- 1 red pepper (approx. 150 g), cut in pieces
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 onion (approx. 150 g), quartered
- 2 garlic cloves
- 2 - 4 fresh bird's eye chillies, deseeded if desired, to taste
- 30 g olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 240 g tinned cannellini beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 240 g tinned kidney beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp tomato purée
- 2 Tbsp vegetable stock paste (see tip)
- ½ tsp dried chilli flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969.3 kJ / 231.7 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 226.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r123584