Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g quinoa, tri-colour
- 1250 g water
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ lemon, thin peelings of skin only, no white pith
- 1 garlic clove
- ½ long red chilli
- 60 g olive oil
- 600 g fresh salmon fillet, skinless
- 1 red pepper, deseeded and cut in eighths
- ½ red onion, halved
- 1 cucumber, cut in pieces
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 Tbsp cider vinegar
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 150 g feta cheese, crumbled
- 300 g vine tomatoes, cut in pieces (2 cm)
- 1 avocado, flesh only, thinly sliced
- 2 Tbsp fresh chives, thinly sliced
- 100 g kale, thinly sliced
- 1 Tbsp pumpkin seeds
- 2 Tbsp dried cranberries
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2435 kJ / 579 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r123529